НЛО преживявания

Go down

НЛО преживявания

Писане by Георги on Нед 07 Юни 2015, 08:19

Това е една снимка направена на 1 юни в Стара Загора. Мястото е спортната база - стадион "Локомотив". В небето сякаш се вижда някакъв странен обект. Твърде възможно е да е птица, но поне аз оставам с впечатлението, че е доста "навътре" в снимката, не е над работниците и бетоновоза, нито е по-близо до заснемащия - поне на мен така ми се струва, трудно е наистина да се прецени от една двуизмерна снимка. Ако все пак наистина "птицата" е в далечната, това ще е дяволски огромна птица.

Има и други снимки от ремонта, направени преди и след тази снимка, но на тях няма нищо подобно. Човекът който е снимал не е забелязал нищо необичайно.
_________________
Docendo discimus!
avatar
Георги
Главния
Главния

Posts : 1201
Join date : 10.04.2015

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: НЛО преживявания

Писане by Георги on Нед 07 Юни 2015, 08:21

Аз самият станах свидетел на НЛО буквално преди минути! Ще се опитам да опиша целия случай максимално точно, макар все още да съм развълнуван от видяното. Мястото на действието е град Момин проход, а датата 6 юни 2015-та. Около 21:20 се почука на прозореца ми - една моя роднина искаше да ми каже, че нещо странно се движи по небето. Веднага излязох навън като пътьом грабнах фотоапарата.

Това което видях мога да опиша като бързо движеща се оранжева / червена светлина. Имам чувството, че можех да забележа някакъв черен обект отвъд светлината. Не се чуваше абсолютно никакъв звук. Над Момин проход преминава оживен въздушен коридор, често виждам самолети и обикновено се чува звук от прелитането им, макар и доста слаб и далечен. В случая нямаше дори такъв слаб шум. Освен това светлината не премигваше, а апаратът не оставяше никакви дири от изгорели газове след себе си. Все пак не мога на 100 процента да твърдя, че не е самолет, макар и да се движеше доста по-бързо от самолетите, които обикновено преминават над нас.

Моето предположение към онзи момент бе, че това е сателит огрян от залязващото слънце.

Летеше в посока запад. Направих една снимка, но още тогава видях на екранчето на фотоапарата, че не се получи много добре, защото беше на режим "автоматично". Да, джанките в близък план се виждаха много добре, но небето бе по-черно от колкото бе в действителност.

Превключих на режим "пейзаж" - специално предназначен за заснемане на далечни обекти и.....фотоапаратът полудя. Започна произволно да сменя режимите. Предполагам сте чували за случаи в които НЛО не може да бъде заснето макар очевидците да го виждат? Щях да си помисля, че си имам работа с подобно нещо, ако старото ми апаратче не го бе правило този номер и преди. Просто имах лошия късмет да се случи точно в този момент. Изключих го и пак го включих, вече работеше нормално, но бях загубил ценни секунди.

Успях да направя една снимка точно преди обектът да се скрие зад един облак и...той взе че не се скри зад него! Светлината се виждаше пред облака, което значеше само едно - това не бе сателит щом не е над облаците. Щракнах още няколко снимки с треперещи ръце.

В крайна сметка НЛО-то потъна в облака, а аз бях убеден, че нищо не съм хванал на снимките.

Прибрах се и веднага свалих тези снимки на лаптопа. За моя голяма изненада снимките надминаваха очакванията ми. Да, не бяха с перфектно качество, но пак можеше да се направи анализ. Ето ги една по една.

Първата снимка, обектът е отбелязан с червена стрелка, със зелена е отбелязана една неподвижна звезда / планета от слънчевата система.В близък план:Следваща снимка, обектът е подминал звездата и се е приближил до облака:А ето и най-добрата снимка според мен, показваща, че обектът е пред облака:А в голям размер обектът сякаш прилича на една прословута снимка на триъгълно НЛО от Белгия, но да кажем, че така изглежда заради треперенето на ръцете ми:


_________________
Docendo discimus!
avatar
Георги
Главния
Главния

Posts : 1201
Join date : 10.04.2015

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: НЛО преживявания

Писане by Георги on Пет 12 Юни 2015, 12:02

Може би помните, че на 7 юни описах едно наблюдение на НЛО състояло се предната вечер - на 6-ти. Имах някакво вътрешно предчувствие, че на 7-ми ще се появи отново. Да, появи се. Този път обаче бях подготвен - с бинокъл и фотоапарат настроен на видеозаснемане. Мисля, че разбрах какъв бе обекта - "китайски фенер", някой си прави шегички май.


_________________
Docendo discimus!
avatar
Георги
Главния
Главния

Posts : 1201
Join date : 10.04.2015

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: НЛО преживявания

Писане by Георги on Съб 18 Юли 2015, 06:14

Получих следното писмо:

"Здравей!

Направо не знам от къде да започна. Имам навика да снимам небето преди буря или след, защото често от този ъгъл от който ще видиш снимките по-долу се появява дъга, и то не една. Оказа се, че съм снимала нещо доста по-интересно, което едва сега забелязах. Снимката съм я направила на 11 юни 19:55 ( може да се види от инфото на снимката-оригинала). Днес си разцъках фотоапарата, защото ще ходя да правя снимки на приятелка и огледах какво съм снимала. Първо ми направи впечатление "кабелите", но се оказа паяжина и когато зуумнах по-нагоре (всичко това през фотоапарата, после качих снимката на компа) се забеляза черно-сива сфера. Направо щях да се гръмна ха-ха. Най-интересното е, че като качих снимката се оказа, че има и друга, в централната част на снимката и цветът и е доста по-светъл и изглежда метален. Има и още една, от дясната част на паяжината, но не съм сигурна. Пращам ти оригиналната и друга, както виждаш. Помислих си първоначално, че са птици, но съм снимала птици-от щъркели, до врабчета и лястовички, а и на снимката съм отбелязала кои са птичките. Те изглеждат размазани, защото се движат бързо, а сферите, които съм снимала..ами явно те не се движат, стоят си на едно място. Другото което е разстоянието. По моя преценка това най-отгоре е най-близко, може би около километър и половина-два може би. Това по средата изглежда доста по-отдалечено, 5 ги има със сигурност. Пращах снимките на баща ми, бивш военен радист, но и той не знае какво е.

Снимката е правена с DLSR Sony a57 , в Ямбол."

Оригиналната снимка:Снимка с отбелязани обекти:Два от най-интересните обекти:

http://misterika.blogspot.com/2015/07/11-2015.html

_________________
Docendo discimus!
avatar
Георги
Главния
Главния

Posts : 1201
Join date : 10.04.2015

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: НЛО преживявания

Писане by Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите