Древни атомни експлозии?

Go down

Древни атомни експлозии?

Писане by Георги on Чет 31 Дек 2015, 06:30

Седем години след първите атомни тестове в щата Ню Мексико, САЩ д-р Дж. Робърт Опенхаймер, бащата на атомната бомба, изнасял лекция в колеж, когато един студент го попитал дали това е бил първия атомен експеримент.

"Да, в съвремието" - отговорил Опенхаймер.

Това било намек за древните индуистки текстове в които се описва катастрофа неприличаща на вулканично изригване или друго природно бедствие. Опенхаймер с ентусиазъм изучавал старите писания на Санскрит и явно вярвал в описаното "непознато оръжие, лъч от желязо".Днешната наука избягва да разисква възможността в древността да е имало атомни оръжия, но непреките доказателства за това не са едно и две. И това не са само индуските текстове. На много места по света могат да се намерят разтопени и втвърдили се силицийни кристали, твърде подобни на образувалите се при атомните тестове в Уайт Сандс.През 1932 геологът Патрик Клейтън открива такива разтопени минерали в Голямото пясъчно море в Египет и тогава за първи път науката им обръща внимание. И до днес обаче никой не може да даде задоволително обяснение за произхода им. Установява се, че за да се стопи пясъка и да се образува кристал е необходима температура от над 1800 градуса по Целзий.

Много учени се опитват да обяснят феномена с падането на гигантски метеорити. Никъде обаче не са открити кратери, дори и при наблюденията от космоса или чрез сканиране със сонар. Тези учени твърдят, че метеора е избухнал във въздуха и не е достигнал земята. Но и това предположение не е много убедително. В либийската пустиня има две места където се откриват такива разтопени скали. Падането на гигантски метеор избухващ във въздуха е изключително рядко явление. Падането на ДВА гигантски метеора на близки едно до друго места е повече от невероятна случайност. Затова остава най-очебийната, но и най-фантастична възможност - ядрените оръжия.

Древните индийски текстове разказват за велика война и странни оръжия, както и за летящи колесници наречени вимани. Нима всичко е просто нечия измислица?

http://misterika.blogspot.com/2015/12/blog-post_31.html

_________________
Docendo discimus!
avatar
Георги
Главния
Главния

Posts : 1201
Join date : 10.04.2015

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите