Метални тръби на 150 000 години в пирамида в Китай?

Go down

Метални тръби на 150 000 години в пирамида в Китай?

Писане by Георги on Съб 04 Юни 2016, 06:01

Това е едно доста сензационно и противоречиво твърдение. За жалост все още няма много яснота по въпроса.

Твърди се, че в китайската провинция Цинхай има земна пирамида в която има десетки метални тръби водещи към близко езеро. На дъното на езерото има още тръби с различен диаметър, някои са едва колкото клечка за зъби. На единствената снимка приложена към статията, от която превеждам, се вижда "пирамидата", която на мен повече ми прилича на естествен хълм. Показан е и краят на една от тръбите.Изследването на този феномен започва около 2002 година. Пекинският геоложки институт заключава, че тръбите са на 150 000. Ако наистина са дело на хората, това би пренаписало човешката история. В района хора живеят от около 30 000, но винаги това са били просто племена номади, за които не е известно да са строили сложни съоръжения. Ако пък съоръжението е дело на извънземни, това направо би пренаписало и схващанията ни за космическата история.

Възрастта на тръбите е определена чрез метод известен като термолуминесценция - степента на кристализиране спрямо въздействия от светлина или топлина. Има и други странни неща свързани с трабите - някои от тях са радиоактивни. Те свързват хълма с близко солено езеро, а не с друго съседно езеро, което е сладководно. Защо?

Правени са различни изследвания на химическия състав на тръбите. 8 процента от състава им е някакво вещество, което не може да бъде идентифицирано. Иначе останалите 92 процента се състоят от железен оксид, силициев диоксид и калциев оксид. Последните две вещества са продукт на дългия допир на желязото с пясъчниците наоколо, което е още едно доказателство, че тръбите са много, много древни.

Повечето учени обаче не споделят идеята, че това са изкуствени творения на някого, било той човек или извънземен. Според една теория "тръбите" са се получили, когато от дълбините е изригнала магма с високо съдържание на желязо.

Според друга теория това са фосилизирали корени на дървета. През 2003 е съобщено, че едно изследване действително е намерило известно количество органична материя в тръбите. При определени химични условия и температури органичната материя може да се превърне в скала, но чак пък в железни тръби?

http://misterika.blogspot.bg/2016/06/150-000.html

_________________
Docendo discimus!
avatar
Георги
Главния
Главния

Posts : 1201
Join date : 10.04.2015

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите