Триъгълникът в Невада и изчезването на Джеймс Фосет

Go down

Триъгълникът в Невада и изчезването на Джеймс Фосет

Писане by Георги on Нед 04 Сеп 2016, 07:54

Триъгълникът в Невада е хълмисто-пустинна местност в САЩ, която започва от Лас Вегас на югоизток и продължава към Фресно на запад, горният връх е град Рено. Обхваща грубо около 65 000 квадратни километра. Граничи с прословутата "Зона 51" и често хора твърдят, че са виждали НЛО докато са били в този триъгълник.Тази географска област има славата на един местен "Бермудски триъгълник". Хора са преброили, че за 60 години тук са се разбили около 2000 различни самолета, включително големи военни B-24 и B-17. За някои от катастрофите има нормални обяснения, други са обгърнати в мистерия, а трети въобще не са намирани - сякаш не са се разбили, а са изчезнали в друго измерение.

Един от най-известните случаи е този свързан с милиардера Джеймс Фосет. Той освен с богатството си, е известен и със страстта му да лети и плава. Поставил е и редица разнородни световни рекорди, член е и на Кралското географско дружество. Джеймс Фосет притежава няколко самолета и е добър пилот, прекарал е неизброимо много часове във въздуха.На 3 септември 2007 Фосет излита с едномоторен малък самолет от летището Flying-M Ranch в Невада. Това е трябвало да бъде един бърз полет за удоволствие след който да се върне отново на същото летище. Той обаче не се появява и хората започват да се тревожат.

Започва мащабно претърсване продължило един месец и обханало 52 000 квадратни километра от пустошта. Нито едно парче от машината на милиардера не бе открито, но за сметка на това издирващите попаднаха на останките на други самолети изчезнали още преди десетилетия. Помня това събитие, в Интернет дори бяха качени десетки хиляди сателитни снимки от Невада и всеки ентусиаст можеше да допринесе като ги преглежда за някаква следа от самолета на Фосет. По онова време все още "Мистерика" не съществуваше, иначе щях да отразявам претърсването и теориите. А теории не липсваха - от пропадане през портал в друго измерение, през отвличане от извънземни, до хипотезата, че Фосет сам е инсценирал всичко, за да започне някъде нов живот. Любимата ми теория бе, че самолетчето се е приближило твърде близо до Зона 51 и е било свалено от армията, а следите са прикрити.

На 2 октовмри 2007 издирването е официално прекратено, макар че мнозина взимат тази история присърце и продължават да търсят Джеймс Фосет на лични разноски. През август 2008 се прави от властите нов голям опит да бъде намерен самолета, но отново няма никакъв резултат.На 29 септември 2008 един човек тръгнал на пътешествие из пустошта на Невада случайно намира някои от вещите на Фосет, основно документи както и 1005 долара. Това се случва на около 100 километра от летището от което Фосет е излетял. Започва ново претърсване и на 1 октомври на 690 метра от мястото където са открити нещата на изчезналия, е намерен и неговия самолет. Тяло не е намерено, единствено два човешки кокала, които ДНК тест доказва, че са на Фосет. Предполага се, че останалите кости са разнесени от хищници. Самолетът е обстойно изследван и е установено, че не му се е случила техническа повреда във въздуха, предполага се, че Фосет е попаднал във въздушна яма, която го е запратила на земята. Много от катастрофите в триъгълника на Невада се обясняват именно така. Дали обаче всичко е толкова просто? Следва един друг случай, около който витае известна мистерия.

Военният пилот лейтенант Леонард Лайдон скача от самолета си с парашут след като се губи над пустошта и горивото му привършва. Твърди, че ясно е видял как след това неговият P-40 се разбива на около една миля близо до един каньон, който е и национален парк. Когато обаче издирващия екип отива там, не са открити никакви останки. Сякаш самолетът се е стопил в нищото.

http://misterika.blogspot.bg/2016/09/blog-post_4.html

_________________
Docendo discimus!
avatar
Георги
Главния
Главния

Posts : 1201
Join date : 10.04.2015

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите