Деца с черни очи във Филипините

Go down

Деца с черни очи във Филипините

Писане by Георги on Вто 11 Окт 2016, 06:23

Опитвам се да си спомня за случаи на срещи с "деца с черни очи", които са се разиграли извън САЩ и Западна Европа. Аз поне не се сещам за такива. Именно затова настоящият материал предизвика такъв интерес в мен. Дали все пак така наречените "хора с (изцяло) черни очи" не са глобален феномен, а не просто западна измислица?

Всичко започва с едно скорошно издание на американското паранормално радио шоу Arcane Radio. В него Лон Страйклер, собственикът на известния блог Phantoms and Monsters, обсъжда заедно с други изледователи паранормалните мистерии на Филипините. Не говорят за "деца с черни очи", а за други традиционни същества свързвани с тази страна от югоизточна Азия.

На другия ден обаче по някакво странно съвпадение Лон получава мейл от негов читател, който има приятелка живееща във Филипините. На 8-ми септември тя му е разказала една история твърде много напомняща срещите с деца с черни очи. Случката се е разиграла на предишния ден.

Около 6 вечерта жената и нейна братовчедка чистели градината и подрязвали клоните и храстите на пътеката водеща към мястото където простират прането. Около 9 се разразила гръмотевична буря и девойката се втурнала навън да провери дали няма забравени дрехи на простора и дали външната врата е заключена. Докато вървяла към портата, тя погледнала към мястото за простиране. Там видяла момче на около 14-15 години, високо едва около 1.50 м. Детето било облечено с дълга риза и шорти, а очите му били черни на цвят. То стояло близо до малката врата водеща към мястото за простиране (на снимката).Жената го видяла, но продължила към входната врата, за да провери дали е заключена. Веднага се върнала обратно (това ѝ отнело едва няколко секунди), но момчето вече го нямало. Тръпки я побили и тя изтичала в къщата.

Нейният американски приятел, на когото тя разказала историята, първоначално си помислил, че това е било някое съседско дете, но все пак я попитал дали очите му били изцяло черни, без никакво бяло. Филипинката казала "да". Американецът се зачудил дали не си мисли за нормални черни очи, каквито имат много хора и затова и показал една рисунка на типично "дете с черни очи" и жената казала - "да, точно като това".

Дали не е било просто нейното въображение? Тя никога не била чувала преди историите за паранормалните чернооки деца и няма как да е повлияна от тях. А може би все пак е било някое дете от квартала, което си е правело шега. Днес в САЩ и Европа се продават изцяло черни лещи, но дали ги има и във Филипините?

****************

Лон Страйклер също много се изненадал от историята. Той също не бил чувал за случаи на деца с черни очи от онзи отдалечен край на света. Затова потърсил в Интернет още подобни разкази. Ето каква история намерил, отново от Филипините.

"Аз доста харесвам да играя игри, особено mmorpg. Винаги седя пред компютъра до 3 през нощта. Напоследък се носеха истории в квартала за стара жена с черни очи, която иска да влезе в къщите на хората. Поне 4-5 човека твърдят, че са я виждали, но никога не са я пуснали вътре от страх. След няколко седмици започнаха да се разправят и истории за мъж с черни очи. Аз бях 17-годишен тогава и не вярвах на тези неща, почти всички други момчета също не вярваха. Някои от тях дори си правеха шеги като поставяха през нощта запалена свещ на гърба на костенурка, а на другия ден разправяха на децата, че това са били гноми.

Във въпросната нощ аз играех Dreamland във Фейсбук. Внезапно чух нещо към 3 през нощта. Първоначално го игнорирах, но скоро го чух отново, много по-ясно. Някой казваше "bata asan ka? Tatae ka ba?", което може да се преведе като въпрос към дете къде е и дали му се ходи до тоалетна. Гласът повтаряше тази фраза отново и отново. Към 3 през нощта няма никакви деца навън и си беше странно. Затова погледнах какво става.

Навън имаше само едно дете. Никога не го бях виждал преди, не беше от квартала. Очите му бяха като черен мрамор. То каза "tatae ka". Ако не беше толкова плашещо, щеше ми е смешно, защото това което ме питаше бе дали искам да дрискам.

Детето започна да се приближава към прозореца, през който гледах, като продължаваше да повтаря "tatae ka?". Грабнах един железен лост дълъг над метър и половина. Макар целия да се тресях, щях да го размажа, ако беше влязло през прозореца. То не го направи, спря и просто продължи да гледа. След това се отдалечи. Аз паднах на колене, все още треперейки, толкова се бях изтощил от преживяното. Цяла нощ не спах." (Kaizerprince21 в Reddit)

****************

Малко размисли от мен.

Макар "Мистерика" да е паранормален блог, смятам, че проявите на свръхестественото често пъти са пряко свързани със случващото се в света. Затова ще разгледам горните истории в този контекст. Може би не знаете, но от 30 юни 2016 Филипините имат нов президент, чието име е Родриго Дутерте. Той е нещо като местна версия на Доналд Тръмп. Той буквално показа среден пръст, докато говореше за Европейския съюз, а в отделна реч нарече Обама "кучи син".Тези му просташки изяви обаче са нищо в сравнение със случващото се вътре във Филипините. Ненормалникът обяви следното:

Президентът на Филипините: Застреляйте наркодилър и ще ви дам медал

Веднага други ненормалници се втурнаха да изпълнят заръката му.

Филипините потънаха в кръв, 300 трупа на улицата!

Горната новина е от преди няколко месеца, вече не говорим за 300, а за над 4000 хиляди убити без съд и присъда! Както предполагам сами може да се досетите, въобще не става въпрос само за наркодилъри. Бяха убити и много наркомани, които трябва да се лекуват, а не да се убиват. А много хора използваха момента, за да си разчистят сметките със съседи и свои врагове, без загиналите да имат каквото и да било общо с наркотиците. Други бяха гръмнати, просто защото изглеждали странно. В момента страната върви към пълен хаос и икономиката зацикля, заради глупостите на местното подобие на Тръмп.

Дали всичко това няма нещо общо с появата на свръхестествени деца с черни очи във Филипините, а вероятно и на други феномени? Забелязал съм, че сякаш по време на криза такива събития зачестяват, не случайно преди време в блога имах поредица от няколко статии озаглавена "Войни и странни същества". Дали хората стават по чувствителни към "невидимото" и започват да виждат странните същества, които иначе винаги са наоколо? Или самите създания са привличани на места, където има конфликти? Има такава теория - че много паранормални същества, духове, демони се "хранят" с човешките негативни емоции - страх, ярост, злоба....

Дали подобни случаи ще зачестят по целия свят след някой и друг месец, когато евентуално Доналд Тръмп бъде избран за президент на САЩ? Все пак той е един от тези политици, които съвсем реално могат да предизвикат нова световна война (другите няма да назовавам поименно, че веднага пак ще скочат една група хора да защитават любимия си вожд). Във всеки случай живеем в тъмни времена, във времена тъмни и "децата" с черни очи може би са тук за да пируват с душите и кръвта на хората...

http://misterika.blogspot.bg/2016/10/blog-post_11.html

_________________
Docendo discimus!
avatar
Георги
Главния
Главния

Posts : 1201
Join date : 10.04.2015

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите