Замъкът Хуска построен върху вход към Ада

Go down

Замъкът Хуска построен върху вход към Ада

Писане by Георги on Сря 23 Ное 2016, 04:36

Хуска се намира на 47 километра на север от Прага, столицата на Чехия. Този замък е построен между 1253 и 1278 с цел да се запуши една бездънна дупка към Ада, поне така твърди легендата.

Преди построяването на масивното здание, местните хора са били тероризирани от демоните излизащи нощем от ямата. Селяните не са смеели да излизат по тъмно от къщите си, а много от тях не са искали да се приближават до дупката дори посред бял ден.Макар излизащите демони да са били създания на злото, самите селяци също не са се отличавали с особена доброта. Преди да бъде издигнат Хуска, дупката е използвана като жестока форма на наказание - в нея са били спускани осъдените престъпници. Ако някой успее да изпълзи жив от нея, то той е получавал свободата си. Нямало е много такива случаи.

Първият осъден затворник, който бил спуснат в ямата, започнал да крещи веднага след като се изгубил от поглед. Хората решили да го изтеглят обратно, за да разберат какво става. Престъпникът бил млад мъж. Когато обаче го издърпали той изглеждал състарен с 30 години, а косата му била побеляла. Дали пък от този първи случай не е тръгнала цялата легенда? Както казват - на страха очите са големи. Затворникът може нищо да не е видял в пропастта, а просто да е страдал от клаустрофобия и затова да се е разкрещял. Суеверните селяци решили, че е зърнал демони в дълбините.

Дали е така е трудно вече да се прецени, но през следващите месеци и години все по-често започнали да се разправят истории, че адски същества завличат хора и добитък в ямата. Странно защо обаче хората решили да построят цял замък, вместо просто да запечатат дупката. Това начинание отнело няколко години.

Отвън Хуска не изглежда много по-различен от който и да е замък от онзи средновековен период. Много от прозорците му всъщност са фалшиви - зад тях има стена. Освен това той няма кули, около него няма източник на вода и е далеч от пътищата. Въобще изглежда като място, което не е предназначено за живеене. Това е самата истина - дълги години никой не е живял в него.

Фреска върху една от стените в замъка:След като ямата е запечатана, странностите не спират. Посетители на замъка твърдят, че нощно време са чували как някой драска от долната страна на пода в някои помещения - все едно демоните от ямата искат да излязат. Понякога по пустите коридори са виждани да се разхождат привидения. По време на Втората световна война Хуска е щаб-квартира на нацистите. Някои твърдят, че те са се опитвали да извлекат полза от демоничните сили обитаващи замъка.

Днес паранорманите феномени продължават да се проявяват в Хуска. Твърди се, че точно параклисът на замъка е върху входа на дупката. Хора казват, че там са чували "хор от крясъци" идващи изпод земята. На същото място други са виждали странно уродливо същество - нещо средно между човек, жаба и булдог. Трети пък са виждали дух без глава да преминава през вътрешния двор на сградата.
Настоящият собственик на сградата, човек на име Йаромир Симонек твърди, че е виждал една вечер как чашата му се издига сама във въздуха след което бавно се спуска отново на масата. Дали пък не е прекалил с пиенето? А може би си измисля, за да привлича още повече туристи?

През годините Хуска е посещавана от много паранормални шоута, които са правили предавания за мястото. Редовно там идват и множество изследователи на свръхестественото.

http://misterika.blogspot.bg/2016/11/blog-post_23.html

_________________
Docendo discimus!
avatar
Георги
Главния
Главния

Posts : 1201
Join date : 10.04.2015

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите