Мистериозното изчезване на Кени Вийч

Go down

Мистериозното изчезване на Кени Вийч

Писане by Георги on Сря 04 Яну 2017, 06:12

Преди да обърна внимание на случая "Кени Вийч", искам да кажа няколко думи. През изминалата година нашумя терминът "Фалшиви новини". Макар винаги да ги е имало (под различни термини като "пропаганда", "дезинформация", "сензации" и т.н.), през 2015 неверните твърдения получиха разпространение невиждано от десетилетия (от времето на Гьобелс). На този съвременен феномен посветих тази статия в "Мистерика Дейли":

Фалшивите новини са навсякъде

Ето два абзаца от нея:

....Този принцип винаги ме е движел още от 2009, когато започнах да пиша за първи път статии в "Мистерика". Самата тематика на основния ми блог е в зоната на спекулациите. Това често съм го подчертавал. Нерядко съм изказвал съмнения, че дадена снимка / видео / история не е истинска. Проверявал съм източниците до колкото е възможно и винаги съм давал линк към оригиналната статия, от където черпя информация - за да могат и читателите да направят проверка до колкото е възможно. Така нищо чудно да се окаже, че моят блог за НЛО и духове всъщност е много по-достоверен източник от половината "сериозни" медийни сайтове в България.

И въпреки досегашните ми усилия, чувствам, че това не е достатъчно. Замислям се какво още може да се направи.

Реших, че едно от нещата, които мога да направя, за да гарантирам възможно най-голяма обективност, е след време да се връщам на стари статии, да ги проверявам отново и да издирвам нова информация. Така стигаме до Кени Вийч.

На 12 декември 2015 г. публикувах статия в "Мистерика Дейли" просто озаглавена "Изчезвания". В първата част от материала разглеждам изчезвания на китайски милиардери, а втора бе посветена на Вийч. Макар Китай да е страна от специален интерес за мен, в настоящия материал ще оставя богаташите им на мира и ще се концентрирам само на американския случай. Копирам дословно това, което съм написал за него в статията.

*******************

В началото на ноември 2014 Кени Вийч (Kenny Veach), на 47-години, тръгва на двудневен преход през Шийп Маунтинс, хълмиста и полупустинна местност на север от Лас Вегас. Той повече не се появява, а тялото му никога не е намерено. Единствената следа от него е мобилният му телефон оставен до изоставена стара шахта. Нищо повече не е открито при претърсването, което обхваща и шахтата и местността.

Две седмици преди това, на 17 октомври 2014 Вийч качва последното си видео в Ютюб със заглавие "Екскурзия до пещерата М".В него той е пред една стара миньорска шахта, вероятно не е същата край която след това е намерен телефона му. Вийч разказва как е намерил странна пещера при предишна своя екскурзия и неговият ум "завибрирал". Тогава почувствал, че може да има нещо опасно свързано с галерията и затова на видеото може да се види, че сега носи пистолет на кръста си. Целта му е да намери отново странния вход оформен като буквата М (от там идва и името на видеото). През октомври не намира пещерата, дали обаче при последното му пътешествие през ноември, не стига до нея и това да е причина за изчезването му?

Както се и очаква, след изчезването на човека, Интернет е залят от всякакви странни теории. Според някои, случая има връзка с намиращите се "наблизо" Зона 51 и военно-въздушната база Нелис. Всъщност и двете са на стотина километра. Най-близък е тестовият полигон в Невада, но дори и той е на 60 километра.

Вийч е опитен планинец и е бил добре започнат с района. В началото на ноември температурите са много подходящи за преходи. Едва ли просто се е дехидратирал и от изтощение е паднал и умрял. Дори и да беше така, тялото му все щеше да е намерено досега.

Тогава какво се е случило? Дали е намерил странната пещера с М-образен вход? Дали е попаднал на таен правителствен проект? Или на база на извънземни?

********************

Ето какво още мога да добавя към историята, което липсва в горната новина. Според приятелката на Вийч, той е страдал от депресия, освен това идва от такова семейство, в което депресивните състояния са често срещани. Веднъж дори Кени ѝ е споменал, че ако реши да се самоубие, ще направи така, че никой никога да не го открие.

Възможно ли е цялата история за пещерата "М" да е измислица на Кени Вийч? Едно "последно сбогом" със света. Звучи като доста логично обяснение просто да се е самоубил дълбоко в някоя закътана пещера - това би обяснило и защо при последното си пътешествие е носил пистолет. Не за да се защитава от някакви опасности, а за да се гръмне.

Разбира се, дори и тази логична теория остава недоказана докато не се намери тялото на Вийч, но поне побавих едно ново възможно обяснение към случая. А вие бъдете сигурни, че ще направя всичко възможно моят блог за НЛО и духове всъщност да е много по-достоверен източник от половината "сериозни" медийни сайтове в България.

http://misterika.blogspot.bg/2017/01/blog-post_4.html

_________________
Docendo discimus!
avatar
Георги
Главния
Главния

Posts : 1201
Join date : 10.04.2015

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите