Съществувал ли е филм на име "Shazaam"?

Go down

Съществувал ли е филм на име "Shazaam"?

Писане by Георги on Пон 30 Яну 2017, 03:46

Това е нещо, на което читател ми обърна внимание. Благодаря за тази история!

От години потребители на Редит и Туитър се опитват да намерят игрален филм носещ името "Shazaam". Те твърдят, че са го гледали през 90-те години. В него участва актьора Синбад (истинско име Дейвид Адкинс), който играе ролята на добър джин. Според твърдящите, че са го гледали, този филм е излязъл преди друг подобен и наистина съществуващ - "Kazaam" в който играе Шакил О'Нийл.

Няма обаче абсолютно никакви доказателства за съществуването на "Shazaam" - ревюта в стари вестници, видео касетки, нищо. Дори самият Синбад твърди, че никога не е участвал в кинопродукция с такова име.

Въпреки това мнозина продължават да настояват, че са гледали някога филма или поне трейлър за него. Дали всички те са създали фалшиви спомени повлияни един от друг и от многото шум вдигнат около "Shazaam"? Това е едно добро психологическо обяснение, макар че за филма си "спомнят" и хора неследящи какво се случва в Интернет. Един пример - човек помолил съпругата си да каже един филм, в който участва Синбад и още преди той да довърши изречението, тя казала "филма с джина - Шазам".

Освен логичната психологическа хипотеза, в другата крайност има една фантастична теория - че хората спомнящи си "Shazaam" са го гледали в друга паралелна вселена.

Има и конспиративна теория, за къде сме без поне една конспирация? Тя твърди, че "Shazaam" е реален филм, но Синбад го мрази - не играе добре ролята си в него. Затова използва парите и влиянието си, за да накара всякакви споменавания за този филм да изчезнат.

Коментар Г.Б.: Хайде, хайде, конспирацията е по-нереална дори от теорията за "паралелните вселени". Който и да е актьор не е толкова могъщ, че да може да направи такова нещо. Дори Доналд Тръмп, който има вече много пари и власт не успя да прикрие сексуалните си посегателства, какво остава за един тип с ограничено влияние от шоубизнеса.

Най-вероятното обяснение за "Shazaam" е психологическото. За първи път като прочетох историята и на мен името ми прозвуча познато (а на вас?). Имах обаче чувството, че това е нещо свързано с музиката - албум на някоя група, мюзикъл или музикален състав. Оказа се, че има такова приложение за компютри и смартфони. То обаче се пише малко по-различно, няма двойно "а" в името си - "Shazam". То служи за разпознаване на непознати песни. Предполагам съм го чувал някога, все пак се занимавам със софтуер, и от там са се породили моите фалшиви спомени. Дали обаче и с другите хора е така?

http://misterika.blogspot.bg/2017/01/shazaam.html

_________________
Docendo discimus!
avatar
Георги
Главния
Главния

Posts : 1201
Join date : 10.04.2015

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите