Защо извънземните не ни се показват: зоо хипотезата

Go down

Защо извънземните не ни се показват: зоо хипотезата

Писане by Георги on Нед 26 Фев 2017, 05:43

През 1950 физикът Енрико Ферми поставя един много важен въпрос, който ще стане известен като "Парадокс на Ферми", а именно - "Къде са всички?". Астрономическите наблюдения са установили, че вселената е пълна с галактики, на свой ред галактиките гъмжат от звезди. Предполага се, че повечето звезди имат планети кръжащи около тях. Някои от тях със сигурност имат условия благоприятни за живот. Така че трябва космоса да е пълен с извънземни цивилизации. И въпреки това досега не сме установили със сигурност, че съществува и един извънземен. Къде са всички?!

През годините много хора са правели предположения относно Парадокса на Ферми. НЛО-ентусиастите твърдят, че всъщност извънземните посещават Земята, но просто ние отказваме да признаем този факт. Други смятат, че всяка извънземна цивилизация, която достигне високо технологично ниво, много бързо се самоунищожава, затова не срещаме извънземни в космоса. Това е и черно пророчество за самото човечество - ще се самоунищожим.

Има обаче една теория, която е доста интересна - тази за космическата "зоологическа градина" или казано на кратко "зоо хипотезата". Тя е предложена за първи път през 1973 от радио астронома Джон Бол. Според тази теория наистина вселената е пълна с живот, но нас като примитивна цивилизация ни държат в нещо като "зоологическа градина". Ние правим същото с по-нисшите животни - държим ги в клетки в зоопарковете или в по-добрия случай правим резервати, в които живеят някои животински видове. Животните дори не осъзнават, че са в резерват.

Така и извънземните са наложили "информационно затъмнение" на Земята. Може би знаят какво ще стане, ако ни се покажат и пряко се намесят в земните дела. Това ще доведе до унищожението на човечеството или най-малкото до неговото западане. При среща на две цивилизации с различно ниво на развитие, за изостаналата цивилизация обикновено не следва нищо добро. Пример - индианците от Америка и срещата им с европейците.

Дори и извънземните да са с добри намерения, това как не ни гарантира просперитет. Ок, те ще ни дадат лек за всички болести, ще ликвидират глада на Земята и т.н. Какво ще стане с човечеството, след като всичко му бъде дадено на готово? Най-вероятно ще заприлича на едно разглезено дете. По цял ден ще лежим и ядем и ще деградираме, защото всичко ще имаме на готово. Няма да се борим, да се стараем, да се развиваме...

Затова може би извънземните не ни се показват засега. Може би един ден, когато стигнем определено възвишено ниво, ще бъдем приети в космическото братство. До тогава само ще ни наблюдават от време на време от техните НЛО какво правим. По същия начин и дивите животни в зоопарковете чат-пат виждат човешки лица да надничат в клетките им.

Сетих се, че има една подвариация на тази хипотеза, изказвана къде на шега, къде на сериозно. Може би не сме в космически зоопарк, а в космическа ферма и извънземните чакат човечеството да нарасне до определена огромна бройка...за да ни изядат.http://misterika.blogspot.bg/2017/02/blog-post_26.html

_________________
Docendo discimus!
avatar
Георги
Главния
Главния

Posts : 1201
Join date : 10.04.2015

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите