От архивите: чудовището в кладенеца на Крейг

Go down

От архивите: чудовището в кладенеца на Крейг

Писане by Георги on Нед 28 Май 2017, 06:00

Тази история е публикувана в американския вестник "Logansport Press" на 9 юни 1960 г. Действието се развива в Индиана.

Дан Крейг (56 г.) е местен жител от Рандолф Каунти, който твърди, че в неговия резервоар/кладенец се е заселило някакво странно същество с обла глава, две мъждукащи очи и осем пипала, дълги колкото човешка ръка.

Човекът за първи път видял "нещото" преди година. Накрая не издържал на любопитството и пресушил кладенеца. На дъното, сред натрупаните през годините боклуци, се виждало някакво същество подобно на октопод. Крейг описва създанието като сиво на цвят ("като гъба"), а пипалата му завършвали с рачешки щипки. Това е странният момент в цялата история - няма известни октоподи със щипки, нито пък раци с пипала.

След разчуването на историята, много хора са посетили Дан, за да видят "чудовището".

Крейг не смята обаче, че това е някакъв неизвестен нов вид. Според него това е екзотично животно донесено като малко от някъде далеч (Тропиците?). Собственикът му го е изхвърлил в резервоара, когато е пораснало.Един ден Крейг решил да спусне риба на въже в кладенеца, тя веднага била оглозгана, от нея останали само костите. Фермерът ги дал на котката си и след 15 минути тя умряла. Изглежда това създание е отровно на всичкото отгоре.

В края на краищата Крейг наел хора и се спуснал в пресушения изцяло кладенец. От съществото обаче нямало и следа. Открили дупка в едната стена, която може да е вход към пещера и чудовището да е избягало от там. През следващите няколко седмици различни хора твърдели, че са виждали странно животно в езеро на около 30 мили от къщата на Крейг. Вероятно това е същото същество живяло в кладенеца му.

http://misterika.blogspot.bg/2017/05/blog-post_28.html

_________________
Docendo discimus!
avatar
Георги
Главния
Главния

Posts : 1201
Join date : 10.04.2015

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите