Аресибо е получил странен извънземен сигнал

Go down

Аресибо е получил странен извънземен сигнал

Писане by Георги on Пон 17 Юли 2017, 05:05

Радио телескопът Аресибо се намира в Пуерто Рико и през май е засякъл нещо странно. За 10 минути тогава той е бил насочен към червеното джудже Ross 128 и е записал сигнал състоящ се от широколентови квази-периодични неполяризирани импулси с много силни дисперсионни характеристики. Може би това нищо не ви говори, на мен точните технически детайли са ми неясни, но едно разбрах - такъв сигнал е слабо вероятно да се е получил по естествен път (примерно от неутронни звезди или други космически обекти). Затова учените смятат повторно да преслушат тази звезда.

Специалистите смятат за много вероятно да става въпрос за интерференция от земен източник (както понякога се случва), макар че не изключват напълно и този вариант. Във въпросния ден са преслушани много звезди и само при Ross 128 се е появил сигналът, нито моментално преди него, нито веднага след него.

Един куриозен момент. Ross 128 е известен и като FI Virgini и с това име е използван поне в няколко фантастични книги и игри, в които се говори за срещи с извънземни!

Новото преслушване на червеното джудже май ще се случи няколко часа преди публикуването на настоящата статия (вчера, неделя), която е подготвена предварително. При извънредни новини, ще я обновя и придърпам по-напред. Опасявам се обаче, че в типичен научен стил, учените глави отново два месеца ще анализират резултатите и ще ги умуват. Едва след това ще кажат примерно - "да открихме извънземни".http://misterika.blogspot.bg/2017/07/blog-post_17.html

_________________
Docendo discimus!
avatar
Георги
Главния
Главния

Posts : 1201
Join date : 10.04.2015

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите