Странен брутален видеозапис

Go down

Странен брутален видеозапис

Писане by Георги on Пон 13 Ное 2017, 06:35

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ! Описаното в тази статия видео може да бъде намерено в Интернет, аз обаче няма да го давам тук заради бруталността му. Единствено ще покажа няколко кадъра. Съветвам ви и вие да не го търсите. Преди години чух за едно подобно друго видео и от любопитство го потърсих. Бях потресен и месеци наред мислих за видяното.

През последните години много популярен е един определен сюжет във филмите на ужасите - някъде някой намира странно видео, примерно на изоставена камера в гората. Когато пускат записа от камерата, на него се вижда как някакво чудовище се приближава към снимащия, който започва да крещи.

Това не е само художествена измислица, има и истински страни видеозаписи, намерени случайно, следва описание на един такъв случай.

Преди няколко години някой си забравя мобилния телефон в такси във Фиджи. Кой точно е собственикът на телефона никога не се разбира, много клиенти са минали през това такси (явно и записаните контакти в апарата не помагат). По-интересното е това, което има на телефона - това е едно зловещо видео записано вероятно през 2012 или 2013. На него се виждат четирима мъже хванали се за някакви дървени останки плаващи в океана (може би обърната лодка), те вдигат ръце опитвайки се да покажат, че се предават. Това обаче не ги спасява, някой започва да стреля с картечница, докато друг крещи на китайски "стреляй, стреляй, стреляй!". Четиримата нещастници потъват в обагрената в червено вода. На записа се чуват и гласове на виетнамски и индонезийски. Някой казва "ако видиш някой, просто го убий".

Кадър от зловещия запис:Никога не се разбира кои са убитите, нито пък кои са убийците им, макар че последните след като извършват зловещото деяние, обръщат телефона към себе си и се снимат как се радват. Не е съвсем ясно и къде се е случило всичко това. След анализ на записа до голяма степен може да се приеме, че мястото на действието е някъде в Индийския океан, макар това да не е напълно сигурно. Една потенциална улика е показалият се за малко в далечината друг кораб, на който е разчетен идентификационния номер. Оказва се, че това е тайвански риболовен кораб. Това не помага обаче особено много за разплитане на случая.

Всъщност властите на Фиджи правят нещата още по-заплетени като отказват да стартират официално разследване. Убийството не се е случило на тяхна територия, а както изглежда нито убийците, нито убитите са граждани на островната държава. Освен това международното морско право е доста странно и объркано - то не задължава корабите да съобщават за престъпления случили се в международни води. Тайванските власти също не разследват случая позовавайки се именно на "закона на джунглата", който цари в морето.

Теориите какво точно се е случило са различни. Според някои, хората във водата са пирати опитали се да превземат кораба, от който в последствие по тях е стреляно. Те не са успели и едва ли не заслужено са убити. Други версии включват - част от екипажа на кораба, който е бил изхвърлен в морето, защото се е разбунтувал; нелегални риболовци (конкуренти на стрелящите); корабокрушенци, които обаче не са попаднали на спасители, а на садисти и т.н.

Едва ли някога ще се разбере какво точно се е случило и как този запис се е озовал на хиляди километри от мястото на действието в едно такси във Фиджи.

Убийците, които радостно се снимат:http://misterika.blogspot.bg/2017/11/blog-post_13.html

_________________
Docendo discimus!
avatar
Георги
Главния
Главния

Posts : 1201
Join date : 10.04.2015

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите