Гръмотевична буря предизвиква астма и убива четирима човека
Страница 1 от 1
Гръмотевична буря предизвиква астма и убива четирима човека
Това се е случило в Мелбърн, Австралия миналия месец и ми се стори доста необичайно. Буря да предизвика астма? Зловещо! Но все пак и логично. Ето как се е стигнало до този инцидент.
Райграсът е вид трева. Около Мелбърн се е оказало, че има много от него. Той се е напоил с вода от бурята и е изхвърлил огромни количества прашец във въздуха. Това е предизвикало астматични пристъпи при близо 2000 човека, включително и при хора, които до този момент никога не са имали такива проблеми. Четирима са загинали, а 1870 са потърсили медицинска помощ заради недостиг на въздух.
Макар и рядко срещан, този феномен е известен на науката, нарича си се просто "гръмотевична астма". Регистрирани са случаи в Канада, Италия, САЩ. През 1994 гръмотевична астма е ударила Лондон и е пратила 640 човека в болничните заведения.
Ха, а аз толкова обичам да съм си вкъщи и да има буря. Да я гледам през прозореца. Сега вече ще имам едно наум.
http://misterika.blogspot.bg/2016/12/blog-post_14.html
Райграсът е вид трева. Около Мелбърн се е оказало, че има много от него. Той се е напоил с вода от бурята и е изхвърлил огромни количества прашец във въздуха. Това е предизвикало астматични пристъпи при близо 2000 човека, включително и при хора, които до този момент никога не са имали такива проблеми. Четирима са загинали, а 1870 са потърсили медицинска помощ заради недостиг на въздух.
Макар и рядко срещан, този феномен е известен на науката, нарича си се просто "гръмотевична астма". Регистрирани са случаи в Канада, Италия, САЩ. През 1994 гръмотевична астма е ударила Лондон и е пратила 640 човека в болничните заведения.
Ха, а аз толкова обичам да съм си вкъщи и да има буря. Да я гледам през прозореца. Сега вече ще имам едно наум.
http://misterika.blogspot.bg/2016/12/blog-post_14.html
Георги- Главния
Similar topics
» "Поточето", което убива всеки
» Радио кула предизвиква "паранормална" активност
» Странната смърт на човека от никъде
» Градушката убила 1000 човека
» Радио кула предизвиква "паранормална" активност
» Странната смърт на човека от никъде
» Градушката убила 1000 човека
Страница 1 от 1
Права за този форум: