Мистерика
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Посетител от друга звездна система - астероид или...?

Go down

Посетител от друга звездна система - астероид или...? Empty Посетител от друга звездна система - астероид или...?

Писане by Георги Чет 07 Дек 2017, 05:13

Винаги съм обръщал особено внимание в блога на малките космически тела като астероиди и комети. Те имат свойството да се появяват изневиделица и да създават интересни ситуации, направо да променят историята на Земята. Ето една по-стара статия по темата:

Възхищението на човечеството от метеоритите

Всички тези астероиди / метеори са тела от нашата собствена Слънчева система. Не така обаче стои въпроса с новооткрития A/2017 U1 засечен на 19 октомври 2017. Той постепенно смаял учените със всяко ново откритие свързано с него.

Първо, астрономите установили, че орбитата му е екстремно хиперболична. Докато повечето от познатите ни други тела - планети, астероиди и т.н. се движат горе-долу в една и съща равнина, това звездно тяло е имало този път:

Посетител от друга звездна система - астероид или...? PanSTARRS-A2017U1

Веднага на учените им светнало - A/2017 U1 не е част от Слънчевата система, той идва отвъд нея! Затова и решили да му дадат специално име, нещо с което малко астероиди могат да се похвалят. Нарекли го Oumuamua (Оумуамуа), хавайска дума за посетител идващ от далеч.

Изненадите обаче не свършват до тук. Оказало се, че Оумуамуа не е сферично тяло, а продълговато, подобно на пура. Размерите са му 800 на 80 на 80 метра. Тази картинка бе използвана за илюстрация по повечето статии посветени на A/2017 U1:

Посетител от друга звездна система - астероид или...? Dlvimkd2ra2vvgwl5zu1

Оумуамуа обаче не е наблюдаван директно и горната илюстрация е само предположение за външния му вид. Защо пък да не изглежда ето така:

Посетител от друга звездна система - астероид или...? In_Kemerovo_cigarshaped_UFO_filmed_highest_quality__120987

Посетител от друга звездна система - астероид или...? Maxresdefault

Това са класически НЛО обекти известни като "кораб-майка" или "пура". Много хора твърдят, че са виждали такива обекти и дори има немалко снимки като горните - до колко са истински обаче не мога да кажа. Понякога по-малки НЛО тип "летящи чинии" са виждани да излизат от "пурите", друг пък самите продълговати кораби са отвличали хора или пък извънземни същества са се показвали от тях.

Посетител от друга звездна система - астероид или...? ARTICLE-CIGAR-83736

Посетител от друга звездна система - астероид или...? Cigar-9

Посетител от друга звездна система - астероид или...? Cigarufon

Та, дали Оумуамуа не е с изкуствен произход, а не просто парче скала летящо из космоса? Впрочем последното, което установили учените е, че A/2017 U1 е изграден основно от метали и въглерод. Точно както бихме очаквали от един космически кораб.

Астрономите предполагат, че Оумуамуа няма повече никога да се появи в Слънчевата система, аз обаче не съм толкова сигурен...

http://misterika.blogspot.bg/2017/12/blog-post_7.html
Георги
Георги
Главния
Главния

Posts : 1201
Join date : 10.04.2015

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите